LOUIS WINDZAK SOULBAND

 

Spetterende soul from the Sixties.

Op het moment dat de fenomenale soulzanger Louis Windzak zijn eerste noot op het podium produceert voel je dat er iets bijzonders gaat gebeuren...
Dit is SOUL, dit is passie!! En die stem! Niet voor niets staat Louis Windzak bekend als de 'Nederlandse/Surinaamse Otis Redding', want zijn stemgeluid komt griezelig dicht in de buurt van de stem van de in 1967 tragisch verongelukte Amerikaanse soulzanger. Hij stond in zijn carriere met grote regelmaat op het podium naast grootheden als Eddy 'Knock on Wood' Floyd en Percy Sledge en menig gerenommeerd muzikant spitst de oren als ze de naam 'Louis Windzak' horen vallen... THE LOUIS WINDZAK SOULBAND

Louis heeft 7 doorgewinterde en gedreven muzikanten achter zich geschaard. Gepassioneerde muzikanten met een zeer goede staat van dienst die stuk voor stuk de meeste podia in Nederland -en vele daarbuiten- hebben beklommen en stuk voor stuk volledig ontoerekeningsvatbaar worden als het gaat om de muziek van Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave, enz.

Resultaat: PURE VETTE SIXTIES-SOUL, LIVE OP HET PODIUM. Onversneden SOUL zonder franjes, dus zoals het hoort te klinken. Het handelsmerk van deze 8-koppige soulband. Maar belangrijker nog is de totale passie voor hun muziek waarmee The Louis Windzak Soulband haar publiek letterlijk elk live-optreden met zich meetrekt in een dampende en swingende 'SOUL-EXPERIENCE'..

 

Louis Windzak is solo en met band te boeken!

 

 

 

Louis Windzak Louis Windzak

BIG PETE

 

 Misschien heeft de 33-jarige zanger en blues harpspeler Pieter 'Big Pete' van der Pluijm nog niet zo'n grote naam in de States, maar in Nederland en de Benelux staat hij aan de top. Op zijn 23e werd Pete gevraagd om samen met enkele oud-bandleden van Lester Butler's band deel te nemen aan de tour met de Lester Butler Tribute Band. Het project werd met veel succes en goede kritieken overgoten en een cd van deze tribute volgde dan ook snel. Big Pete's naam is inmiddels gevestigd als een van de meest vooraanstaande blues artiesten in de Benelux en daarbuiten. 

Sindsdien heeft Pete een aantal succesvolle projecten gedaan, zoals The Strikes. Met The Strikes bracht hij in 2005 het super succesvolle album “Bathroom Acoustics (CLBZ 17)” uit, wat leidde tot optredens op o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues, BRBF Peer, Curaçao Jazz en het Elastiek muziekfestival. Daarna volgde een periode met de „Chicago bluesband‟ The Backbones. Hiermee ondernam Pete succesvolle tours als begeleidingsband van oa Alex Schultz, Mitch Kashmar, Hook Herrera, Monster Mike Welch, Matt Schofield en Ian Siegal. Met deze laatste deed hij op het Moulin Blues festival van 2011 een zeer sterk, akoestisch optreden. Zijn meest recente album “Look At The Time (CLBZ 28)”, met zijn toenmalige project M.O.C.T. (Men Of Considerable Taste) mag gezien worden als een van de beste blues/roots albums in Nederland (en daarbuiten) van 2010. 

De talenten van Big Pete zijn directeur/eigenaar Randy Chortkoff van Delta Groove Records in de USA ook opgevallen. Deze bood hem de kans om in maart 2010 mee te spelen op het album “Shake For Me” van The Mannish Boys. Hij neemt hierop de honneurs waar op Lesters Butler‟s compositie “Way Down South” waar hij stevig de harp hanteert maar ook de zang voor zijn rekening neemt. Dit alles heeft ertoe geleid dat Pete zijn eerste album voor Delta Groove Records mocht komen opnemen in Los Angeles, in mei 2011. Het resultaat, het eerste „solo‟ album van Pete, „Choice Cuts (DGPCD149)‟ is vanaf 18 oktober 2011 wereldwijd beschikbaar.

BIG PETE

BIG RITCH AND THE BLACKSMITH COMPANY

Midden 2013 start Big Ritch (Richard van den Elzen) de zoektocht naar nieuwe muzikanten om hem met zijn mondharp en zang te begeleiden en zo zijn permanente honger naar de old style blues te stillen.

Na jarenlang met the Generators door het hele land gespeeld te hebben weet Big Ritch precies wat hij wil. Toch kiest Big Ritch er niet voor om zijn muzikanten uit de blueswereld te werven, maar kiest hij er voor om ze in en om zijn woonplaats Someren te zoeken.

Als eerste klopt Big Ritch aan bij zijn oude buurjongen en contrabassist Paul Kolenberg, die zijn sporen vooral in the rock&roll heeft verdiend.

Na kort overleg tussen deze twee bandleden werd besloten geluidsman en versterkerdokter Guus Hendriks uit Meijel te benaderen om het gitaarspel voor zijn rekening te nemen.

Na een periode met zijn drieën gerepeteerd te hebben liepen ze begin 2014 drummer en slagwerkdocent Johan van Lanen tegen het lijf en had Big Ritch zijn gedroomde begeleidingsband compleet.

Deze begeleidingsband werd omgedoopt tot The Blacksmith Company, aangezien de band elkaar treft in de smederij van Kolenberg.

Na 2 jaar kwam pianeur Joost Janssen de band enkele keren versterken als gastmuzikant. Beide partijen vonden het een groot plezier om deze samenwerking te continueren en Joost als vast bandlid in te lijven.

De band zoekt zijn heil in de 50’s & 60’s style Blues en spelen nummers van onder andere Freddie King, Little Charlie & the Nightcats, James Harman en natuurlijk ook eigen werk.

De uitmuntende harpsolo’s van Big Ritch, ondersteund door de opzwepende ritmes van the Blacksmith Company  staan garant voor een stampende, dampende en dansende tent.  Stilstaan is geen optie, “you got to move!”