top of page

 

LOUIS WINDZAK SOULBAND

 

Spetterende soul from the Sixties.

Op het moment dat de fenomenale soulzanger Louis Windzak zijn eerste noot op het podium produceert voel je dat er iets bijzonders gaat gebeuren...
Dit is SOUL, dit is passie!! En die stem! Niet voor niets staat Louis Windzak bekend als de 'Nederlandse/Surinaamse Otis Redding', want zijn stemgeluid komt griezelig dicht in de buurt van de stem van de in 1967 tragisch verongelukte Amerikaanse soulzanger. Hij stond in zijn carriere met grote regelmaat op het podium naast grootheden als Eddy 'Knock on Wood' Floyd en Percy Sledge en menig gerenommeerd muzikant spitst de oren als ze de naam 'Louis Windzak' horen vallen... THE LOUIS WINDZAK SOULBAND

Louis heeft 7 doorgewinterde en gedreven muzikanten achter zich geschaard. Gepassioneerde muzikanten met een zeer goede staat van dienst die stuk voor stuk de meeste podia in Nederland -en vele daarbuiten- hebben beklommen en stuk voor stuk volledig ontoerekeningsvatbaar worden als het gaat om de muziek van Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave, enz.

Resultaat: PURE VETTE SIXTIES-SOUL, LIVE OP HET PODIUM. Onversneden SOUL zonder franjes, dus zoals het hoort te klinken. Het handelsmerk van deze 8-koppige soulband. Maar belangrijker nog is de totale passie voor hun muziek waarmee The Louis Windzak Soulband haar publiek letterlijk elk live-optreden met zich meetrekt in een dampende en swingende 'SOUL-EXPERIENCE'..

 

Louis Windzak is solo en met band te boeken!

 

 

 

Louis Windzak Louis Windzak

BASELINE

De oorsprong van de band Baseline----- ligt in Zaltbommel. In het midden van Nederland en Rivierenland, waar door de diverse stromingen veel inspiratie voor muzikanten te vinden is.

 

Verwacht van dit viertal geen Hardrock, Metal of Hollands talige meezingers maar lekkere luisternummers. Soms wel een Nederlandstalige Ballads.  Zonder te verworden tot kampvuurliedjes. Gewoon lekkere muziek dus.

De muzikanten hebben elkaar gevonden in hun voorliefde voor muziek uit de jaren zeventig met af en toe uitschieters richting de 21e eeuw.

 

Hou je bijvoorbeeld van: Tom Petty, Neil Young, CCR, Bintangs, America of Bob Dylan dan ben je bij de mannen aan het juiste adres.

Alles in een kleine en rustige setting waardoor het publiek vanzelf moet gaan luisteren naar de muziek om een fijn optreden mee te maken.

 

Bezetting:

Bert Wernke: Zang en gitaar

Jan van Maren: Basgitaar

Hans Grandia: Percussie en Backing Vocals

Co Fuijkschot: Gitaar

Bass.jpeg

BIG RITCH AND THE BLACKSMITH COMPANY

Midden 2013 start Big Ritch (Richard van den Elzen) de zoektocht naar nieuwe muzikanten om hem met zijn mondharp en zang te begeleiden en zo zijn permanente honger naar de old style blues te stillen.

Na jarenlang met the Generators door het hele land gespeeld te hebben weet Big Ritch precies wat hij wil. Toch kiest Big Ritch er niet voor om zijn muzikanten uit de blueswereld te werven, maar kiest hij er voor om ze in en om zijn woonplaats Someren te zoeken.

Als eerste klopt Big Ritch aan bij zijn oude buurjongen en contrabassist Paul Kolenberg, die zijn sporen vooral in the rock&roll heeft verdiend.

Na kort overleg tussen deze twee bandleden werd besloten geluidsman en versterkerdokter Guus Hendriks uit Meijel te benaderen om het gitaarspel voor zijn rekening te nemen.

Na een periode met zijn drieën gerepeteerd te hebben liepen ze begin 2014 drummer en slagwerkdocent Johan van Lanen tegen het lijf en had Big Ritch zijn gedroomde begeleidingsband compleet.

Deze begeleidingsband werd omgedoopt tot The Blacksmith Company, aangezien de band elkaar treft in de smederij van Kolenberg.

Na 2 jaar kwam pianeur Joost Janssen de band enkele keren versterken als gastmuzikant. Beide partijen vonden het een groot plezier om deze samenwerking te continueren en Joost als vast bandlid in te lijven.

De band zoekt zijn heil in de 50’s & 60’s style Blues en spelen nummers van onder andere Freddie King, Little Charlie & the Nightcats, James Harman en natuurlijk ook eigen werk.

De uitmuntende harpsolo’s van Big Ritch, ondersteund door de opzwepende ritmes van the Blacksmith Company  staan garant voor een stampende, dampende en dansende tent.  Stilstaan is geen optie, “you got to move!”

bottom of page